אז החלטתם, בשעה טובה, לפתוח קונדיטוריה שכונתית קטנה, שמייצרת לחמים, בורקסים, מאפים מלוחים ומתוקים, כמו גם עוגות ומוצרים עונתיים (אוזני המן, סופגניות וכדומה) ומאופיינת בריחות משכרים וממכרים. הקמתו של בית המאפה כרוכה בחיפוש אחר לוקיישן טוב, פתיחה בהליכי רישוי ברשות המוניציפלית לקבלת רישיון עסק, תכנון המטבח, שיפוץ הנכס ורכישת ציוד ייעודי.
בשלב שלאחר מכן תידרשו למצוא סיטונאי מזון במרכז, בדרום או בצפון, המתמחה באספקת חומרי גלם למאפיות וקונדיטוריות, וכאן מתעוררת השאלה כיצד עושים זאת? אנשי הצוות המקצועי של מחלבת כפר תבור מסבירים ששוק הקונדיטוריות והמאפיות בישראל ידוע כזירה מרובת שחקנים ותחרותיות גבוהה וקשוחה, וככול שמטיבים ליצור התקשרות עם ספקים מקצועיים יותר, כך ניתן למנף את ההתפתחות העסקית.
בישראל פועלים כיום לא מעט ספקי חומרי גלם למאפיות וקונדיטוריות, ובחירתו של הספק צריכה להתבסס על מכלול רחב של שיקולים מקצועיים, החל מאיכות חומרי גלם לאפייה ואיכות השירותים, דרך עמידה בתקנים ובלוחות זמנים, וכלה בתנאי תשלום נוחים ומחיר תחרותי. אין עוררין על כך שאיכות חומרי גלם למאפיות וקונדיטוריות מהווה את אחד מהתנאים הבסיסיים לקונדיטוריה מוצלחת, שמציעה מוצרים באיכות הגבוהה מהמתחרים.
יחד עם זאת, במידה ועלויות חומרי הגלם הנן גבוהות משמעותית בהשוואה אל המתחרים, עשוי הדבר להקשות על היכולת להיות תחרותיים. ואף על פי כן, ניתן בהחלט למצוא את האיזון הנכון המאפשר לבית מאפה לייצר מוצרים מובחרים, זאת מבלי לוותר על איכות חומרי הגלם, זאת על ידי הגדרת הצרכים של בית העסק.
החיפוש אחר ספק חומרי גלם למאפיות מורכב, על פי רוב, מקבלת הצעות מחיר ממספר ספקים שונים, השוואה בין הצעות המחיר שהתקבלו, בדיקה שהספק איתן מבחינה פיננסית, הערכת העלויות האמתיות של חומרי הגלם וכן הלאה, כשהשלב הבא כרוך ביצירת הסכם מחייב שמפרט במדויק את מהות השירות, העלויות, לוחות הזמנים ותנאי התשלום.
עם זאת, על מנת להבטיח בחירה נכונה של הספק, חשוב לאפיין תחילה את בית המאפה ולהגדיר מראש את ההעדפות והצרכים הפרטניים הנוגעים לכמויות חומרי הגלם שהעסק צריך, מוצרי הדגל המצריכים השקעה גבוהה יותר בהשוואה לשאר המוצרים, סכומי הכסף שכדאי להשקיע בכל מוצר ביחס לחשיבותו ועוד. הגדרת הצרכים האינדיבידואליים תסייע בקבלת התמונה הגדולה ובבחירת הספק המתאים.